top of page
Buscar

El llenguatge inclusiu i la comunicació

  • Aina Elies Ruiz
  • 26 jun 2020
  • 1 Min. de lectura

Les empreses han estat, tradicionalment, enteses com un espai masculí. D’aquesta manera, és recurrent que no s'hi reconegui les dones com a iguals.

Aquesta desigualtat es fa palesa, entre altres, en la comunicació de les organitzacions, tant en la comunicació interna (redacció de documents, selecció de personal, denominació de càrrecs...) com en l’externa (correus electrònics, publicitat, campanyes de comunicació...).


Per canviar la realitat s’ha de canviar el llenguatge o per canviar el llenguatge s’ha de canviar la realitat?

El llenguatge és una eina molt poderosa per generar canvis. Així, si a la nostra organització canviem el llenguatge per un llenguatge inclusiu, haurem canviat, almenys, una part de la realitat. Si canviem la forma de comunicar-nos, contribuirem a fer de la nostra societat una societat més igualitària i lliure de masclisme.

No es tracta d’un canvi fàcil, aquest del llenguatge: el llenguatge no sexista pot semblar més feixuc o complex, però es tracta d’un canvi d’hàbits a l’hora de comunicar-se que, una vegada es posen en pràctica i s’interioritzen, passen a formar part del dia a dia empresarial.


 
 
 

コメント


Subscriu-te!

GRÀCIES

© 2023 por Haciendo Ruido. Creado con Wix.com

bottom of page